• Paddla kajak i USA – del 2 av 2

  Detta är nästa avsnitt i serien. I en kajak sitter man med benen utsträckta framför sig och på en sits som finns i botten av kajaken. Många kajaker har ett typ av roder som man styr med fötterna. Man har även en paddel med två blad, ett i varje ände. Kajaken är bra lämpad för öppna hav. Bara ett av ställena som man kan paddla på i USA är på Hudsonfloden. Att paddla kajak är en bra blandning mellan sportaktivitet och sightseeing. Att man dessutom inte behöver någon just erfarenhet lockar många att testa.

  Oftast bokar man en tur med flera deltagare och en instruktör som visar vad man bör och inte bör göra.  Att paddla kajak kan vara väldigt varierande. Det finns olika utrustning beroende på vilket typ av vattendrag man väljer. Om man vill kunna ta det lite lugnare väljer man oftast en sjö eller liknande. Vill man ha lite mer av en utmaning kan man välja en flod eller att paddla på havet.

   

  Ett sätt att komma nära naturen

  Att paddla kajak är harmoniskt och ett sätt att komma nära naturen. Eftersom kajaken kan komma fram på många ställen är det lätt att utforska nya platser. Paddla kajak är ett bra färdsätt om man vill utforska kusten och en och annan hemlig strand. Det är många som väljer att utmana sig själv, genom att paddla från en kust till en annan. Det är utmanande fysiskt såväl som mentalt. Så detta passar inte alla. Dom flesta paddlar gärna i grupp och med en instruktör. När man ska ut och paddla är det viktigt att ha med sig rätt sorts utrustning, beroende på vart och hur länge man ska paddla. Det första som är väldigt viktigt att tänka på är att välja rätt kajak. Ska man ut på öppna hav är valet självklart en havskajak. Ska man ut på en nöjestur kan det vara passande med en kajak för två. Den personliga utrustningen är viktig, hög kvalité är viktigt för många. Är man ute på öppet hav är det bäst att inget strular.USA ett stort land med fantastiska möjligheter för den paddlingsintresserade. Det finns det en hel del intressanta platser och som passar de flesta: från den mer avancerade till nybörjaren. Förutom den välkända floden Hudson-river finns många andra intressanta floder. För den som gillar hav, har vi Atlanten. Paddling passar de allra flesta oavsett som du är ung, har kroppsbesvär eller andra svårigheter. Paddling i USA kallas även för SUP. Det är dock skillnad på Kajaker, fiskekajaker, kanoter och paddle boards.  På Paddling.com finns fantastiskt fina och illustrativa kartor på platser dom du kan paddla på runt om i landet.

  Ett sätt att komma nära naturen

  Vi pratar om närmare 22,000 platser. Vidare finner man information gällande säkerhet och andra saker som är viktiga att tänka på innan man paddlar kajak i USA.På hemsidan finner du även paddlingsinstruktioner, produkter och ett aktivt forum för den som vill dela med sig och inhämta kunskap om kajakpaddling och paddling i USA, i största allmänhet. Lycka till!