• Paddla kajak i Stockholm

    Vår huvudstad kallas “Nordens Venedig” för en orsak och det är dessa fantastiska vatten som man som kajak-åkare kan glida fram på och se den vackra staden från vattensidan. Paddla kajak är något alla människor borde testa. Det passar såväl barn som vuxna och du får både frisk luft och en fantastisk upplevelse. Om man hyr en kajak med utrustning och paddlar ut på egen hand kan man bestämma både takten och tidpunkten man skall ta en rast där det passar bäst. Man kan paddla runt Kungsholmen i Stockholm och få se mycket av den vackra huvudstaden från sin plats i vattnet.

    En tur i Stockholm som man kan följa med på kallas “The Green Trails” och den skall man passa på att boka i god tid så att man får en plats. Det är en guidad tur med kajak och det är en fin upplevelse där guiden är kunnig och vet mycket som hen berättar om staden.  Det finns en 3-dagarstur du också kan göra för att uppleva skärgården i alla sin glans. Man går iland bland kobbar och slår läger för natten och gör mysiga lägereldar och ser på den romantiska solnedgången. Denna tur passar nybörjare perfekt. Laga din mat över elden på en klipphäll och sov ute i det fria.

    Tidvattnet

    På kajak-turerna i Stockholm behöver man inte vara rädd för att tidvattnet skall komma och välta kajaken, utan det är lugna vatten att paddla i. Det beror på att man paddlar så nära land på turerna så tidvattnet påverkar inte den fridfulla resan. Oftast är det tvåmans-kajaker så man behöver inte sitta ensam om man är lite ovan vid vatten. Man behöver heller inte vara stark i armarna när man paddlar eftersom man kan ta det i sin egen lugna takt om man vill och då krävs inte så mycket muskelstyrka. Ett måste är flytväst som alla som paddlar måste ha på sig. Kajak-säsongen håller på från maj till september så man har god tid på sig att planera en tur till nästa år. Kanske ge bort en kajak-upplevelse i julklapp till någon vän som aldrig har testat. Åldersgränsen är 16 år om man inte har någon med som är över 18 år. True Nature Sweden är ett populärt företag som arrangerar resor med kajak och den ligger i Södertälje. Enligt recensioner från tidigare kunder serveras fantastisk mat och guiderna är duktiga lärare på att förklara hur man hanterar kajaker samt att berätta om allt man ser på sin tur.  Vill man ha en lite mer spännande kajaktur finns möjlighet att paddla på kvällen. Du får på turen se 14 olika öar runt Stockholm och även uppleva storstadens myller och ljud under kvällen. Lyssna till musik från alla diskotek och barer och se människor flanera runt i staden. Den turen varar i 3,5 timmar och är väl värd pengarna. Stockholms skärgård består av 30 000 öar så du har som kajakpaddlare väldigt mycket att välja på. Alla kajaker är stadiga så man känner sig säker i vattnet. Guiderna pratar engelska så att många nationaliteter kan vara med på upplevelsen. Man får chansen att se många djur under turen ute i det vilda. Guiden berättar mycket intressant om Stockholms stad och dess historia och är mycket kunnig på området.

    Tidvattnet