• Om kayaks.point65.com

  Filosofin är enkel – en kajak för alla, oavsett vem man är, vad man vill ha, vilken nivå man är på och vilka mål man har. Point 65 är idag ett av de bästa företagen med inriktning på kajaker, som finns idag på den svenska marknaden. Namnet grundas på den geografiska placeringen – Point 65°North, en liten ö i närheten av Skellefteå där Gåsöre fyr står och vakar över havet. Platsen har har en långt bakgående historia, det byggdes redan är 1881. Sedan dess har kajakpaddling stått i fokus och inte är det så konstigt med tanke på alla de perfekta vattenstråk, färdleder och skärgårdsöar som finns i omgivningen.

  Företaget Point 65 Kayaks Sweden grundades i mitten av 90-talet – 1996 för att vara exakt, och har alltid velat uppnå perfektion, skönhet och komfort i sina produkter. Målet är att kajakerna och dess tillbehör ska bli en del av naturen och samtidigt vara tillverkade med senaste tekniken för maximal komfort och lättnavigering. Uppfinningsrikedom har drivit företaget framåt och är en egenskap de inte har släppt på sedan starten. Inte nog med att de är några av världen mest framgångsrika och duktiga kajaktillverkare, alla som jobbar hos Point 65 Kayaks Sweden brinner själva för att paddla och är skickliga kajakpaddlare. Att därför tillverka och sälja produkter som de själva skulle vilja använda (och använder) ses som en självklarhet.

  Unika kajaker

  Kajakerna som tillverkas av Kayaks point 65 Sweden är unika. Ingen båt är inte den andra lik, precis liksom människor. I utbudet finns bland annat enmannakajaker, tvåmannakajak, touringkajaker, fiskekajaker, delbara Sit-on-Top-kajaker, delbara Sit-in-kajaker, dagsturskajaker och havskajaker. Dessutom finns det möjligheter att hyra kajaker hos företaget. Utrustningssortimentet är minst lika kvalitativt som kajakerna. Ett stort utbud av paddlar, antingen för dagstur, för touring eller om man önskar lättviktiga paddlar. Måsten som snygga, säkra och sköna flytvästar för alla viktklasser, säkerhetspaket och förbands-kit finns självklart. Naturligtvis har Point 65 Kayaks Sweden ett gediget klädsortiment där alla kläderna är speciellt framtagna för att just paddla kajak. De ska var sköna, varma, vindtäta, andas och i vissa fall vattentäta.

  Alla kan paddla kajak

  Att börja paddla kajak är till skillnad från många andra sporter, något man bara kan ge sig ut och göra. Självklart finns det alltid mer att lära sig, men man lär sig extremt mycket av att bara ge sig av, ut på sin först paddeltur. Vill man därefter utvecklas mer finns det ett stort utbud av böcker, DVD-filmer och webbplatser som skriver eller visar hur man förbättrar sin teknik och var man kan åka för att få känna på olika typer av vatten under sig. Vill man satsa rejält rekommenderas varmt att man tar en kurs med professionella lärare. Det är en förmån att ha Point 65 Kayaks Sweden på plats i Sverige. Ett företag med så pass högkvalitativa redskap och båtar gör det möjligt att verkligen kunna njuta av att ge sig ut på vattnet, bli ett med naturen och smidigt ta sig fram på ytan. Oavsett mål – träning, för att lugna ner sig, för att campa, för att lära sig mer eller vad det nu kan vara, så har Point 65 Kayaks alltid det bästa och det rätta.

  Alla kan paddla kajak