• Några av världens vackraste platser för kajakfantaster – Del 3

  Detta är den femte delen i denna bloggserie där jag tittar närmare på kajaker, dess historia och potentiella resmål. Vi har redan klarat av kajakens historia, vad som skiljer en kajak och en kanot samt tagit en närmare titt på olika resmål som kan vara värda ett besök, resmål som Norge, Grönland, Kanada och USA för att nämna några. De alla dessa hade gemensamt var att dom var alla belägna relativt långt norrut och således ett klimat som inte nödvändigtvis passar alla paddlare. I detta inlägg tänkte jag ta mig en närmare titt på raka motsatsen, områden och platser värda ett besök, platser på betydligt varmare breddgrader. Bland dessa tittar vi närmare på USA, Mexiko samt Maldiverna.

  Hawaii

  Först ut har vi den amerikanska delstaten Hawaii och dess underbara vatten, som ger utmärkta möjligheter för turer med havskajak. Denna vulkaniska ögrupp erbjuder en stor mängd aktiviteter och möjligheter för den som gillar att befinna sig på vattnet. En tur i en havskajak kan bjuda på riktigt vackra områden som man normalt inte skulle kunna ta sig till på annat sätt. Beger ni er till Maunaloa och Kilauea aktiva vulkanområden, kan ni beskåda het lava rinna ner i havet!

  carnival-hawaii-region-image-1

  Bortsett från dessa otroliga syner bjuder naturligtvis Hawaii även på behagligt väder, året om. Ni kan här beger er ut på en tur endast iförd badkläder om ni så önskar, till skillnad mot platserna jag berättat om tidigare. Avsluta turen med att ligga på stranden och sola i någon timme innan ni beger er tillbaka till hotellet.

  Sea of Cortez, Baja Kalifornien, Mexiko

  När vi ändå befinner oss i dessa trakter kanske ett besök till Gulf of Carlifornia och närmare bestämt Sea of Cortez vara värt ett besök. Ni bjuds här på ett ökenlandskap med höga klippor varvat med vackra stränder. Ni kan här paddla i ett lugnt, turkost vatten med ett rikt djurliv och goda chanser att få se en rad olika valar. Espiritu Santo Island ska vara en utmärkt plats att besöka om ni beger er hit. Har själv aldrig varit just där men har läst bara goda recensioner om folk som besökt platsen.

  Maldiverna

  Detta kanske inte är den första platsen man tanker på när man pratar om att paddla kajak. Resenärerna som åker hit åter vanligtvis för att njuta av den vackra miljön, den varma solen, underbara stränder och extravaganta hotell. Men besökare har också ett omfattande urval av olika vattensporter till sitt förfogande, däribland kajaker. Ni kan här ger er ut iförd enbart badkläder och njuta av den vackra miljön från ett helt nytt perspektiv, från vattnet blickandes in över land. Har ni för avsikt att besöka denna vackra ögrupp då rekommenderas ni varmt att även bege er ut på en tur med en kajak. Ni kommer inte bli besvikna, det lovar jag.

  maldiverna-21188701-1470828847-imagegallerylightbox

  I nästa inlägg fortsätter vi att titta på lite varmare destinationer som ni kan besöka, däribland Thailand, Mallorca, Amazonfloden tillsammans med ön Kadavu , en del av Fiji. Får jag plats då tar vi oss en titt på Slovenien också.