• Att paddla kajak, ställen i Asien, del 1

  Att paddla kajak, ställen i Asien, del 1

  Att paddla kajak är både roligt och en bra träning, dessutom kan man upptäcka många fina platser som man inte annars hade kunnat se.

  Asien är fullt av gömda vackra stränder, öar och havsgrottor, havet är vackert turkost och medan man paddlar kan man få se en och annan exotisk fisk i det hänförande transparenta vattnet. När man paddlar kajak glider man fridfullt fram på vattnet och kan njuta av den fina omgivningen, vill man stanna upp för att ta en och annan bild är det enklare än om man sitter i en snabb motorbåt med en massa andra turister. Kajak kan både paddlas ensam och med vänner, vissa kajaker har plats för upp till 4 personer.

  Har man aldrig paddlat kajak tidigare är det en enkel sport att lära sig. På de allra flesta ställen i Asien finns det kajaker att hyra och man behöver inte ha med sig sin egen utrustning, då det kan vara lite svårt att packa med sig från Sverige. Självklart går det bra att köpa sin egen kajak om man inte vill hyra en. Det är då viktigt att ha koll på vad för sorts kajak man ska köpa. Inne på Friluftsfrämjandets hemsida kan man hitta olika tips om vad  som är bra att tänka på vid köp av en kajak.

  Vietnamn

  Ett otroligt vackert ställe att paddla kajak i är Ha Long Bay i Vietnam. Det är ett vattenområde i norra Vietnam på ungefär 1500 km². Ha long bukten består av 1969 monolitiska kalkstensöar med vacker djungel på topparna. De flesta av öarna är ihåliga och där finns massor av spännande enorma grottor att utforska. Några av dessa öar har även flytande fiskebyar där man kan njuta av 200 olika fiskarter och 450 olika molluskarter. Ha Long bay är en av Vietnams populäraste turistdestinationer.

  Thailand

  Thailand har fullt med vackra bukter och hav att paddla kajak i. En av dessa är Phan Nga bay som ligger mellan Phuket och Kra Isthmus i södra Thailand. Även här ser man vackra kalkstensöar med grottor att paddla sig igenom. Phan Nga bay har en yta på cirka 400 km² så det är inte lika stort som Ha Long bay, men fortfarande värt att uppleva.

  kajakpaddling i Thailand
  kajakpaddling i Thailand

  Ett annat vackert ställe att paddla kajak i Thailand är i den hemliga sötvattenkanalen Khlong Nam Sai. Där paddlar man i kristallklart vatten omringad av fantastisk djungel. Khlong Nam Sai ligger i Krabi som är en populär turistort. Kajakpaddlingen börjar i lite större yta omringad av vacker gummiträdplantation tills man kommer till djungeln där man får navigera genom trånga svängar och slutligen kommer tillbaka till en vacker sötvattenpool där man kan njuta av häftig snorkling.

  Maldiverna

  Ett annat extremt vackert ställe att paddla kajak i är i Maldiverna. Maldiverna är känt för sina otroligt vackra hav, transparenta och turkosa och man kan lätt få känslan av att det är kranvatten man badar i eftersom det är så klart. Ett populärt ställe är Meeru ön i Maldiverna. Ön är täckt av vita stränder och klarblått hav och där kan man paddla längs det öppna havet med en partner eller själv och njuta av den vackra ön och ta fantastiska bilder!